Krajské kolo Soutěže v programování

Již devátým rokem se naše škola stala organizátorem významné krajské soutěže v programování. V prostorách školy proběhl 18. dubna 39. ročník Soutěže v programování. Více jak 30 žáků ze všech koutů našeho kraje se utkalo ve třech kategoriích. Soutěžilo se v kategorii programování mikrořadičů, v kategorii programování mládež a programování žáci (určeno pro žáky základních škol). Během čtyř hodin žáci vypracovávali algoritmicky rozličné úlohy. V letošním ročníku  se programoval například úkol řešící problém na šachovnici, zpracování CSV souboru, matematické hrátky s čísly, nebo bylo úkolem vytvořit s pomocí mikrořadiče voltmetr s LCD displejem. Mladí programátoři si s většinou úloh dokázali poradit. Všichni účastnici měli zajištěný oběd a všem patří obdiv a poděkování za účast. Řada z nich už se těší na příští ročník. Soutěžilo se o hodnotné ceny a hlavně o postup na republikové kolo, které se uskuteční v červnovém termínu v Hradci Králové. Postupujícím držíme palce v reprezentaci Ústeckého kraje.  A jak to všechno dopadlo:

Výsledky:

Kategorie programovací jazyky mládež: 1. místo Chlad David (SŠ Educhem ), 2. Zaoral Petr (Gymnázium Teplice), 3.  Bartoš Tomáš (SPŠ a VOŠ Chomutov)

Programování mikrořadičů: 1. místo Klokan Jan (SPŠ a VOŠ Chomutov), 2. Janata Jonáš (SPŠ Ústí nad Labem), 3. Kroupa Tomáš (SPŠ Ústí nad Labem)

Programování žáci: 1. místo Brzobohatá Klára (ZŠ a MŠ Školní, Roudnice), 2. Valta Alexandr (ZŠ Rumburk), 3.  Pařez Jakub (ZŠ Proboštov)

Přejít nahoru
Přejít na začátek