Marek Černý z A4 přivezl titul mistra Evropy!!!

V druhé polovině září se v Řecku uskutečnilo Mistrovství Evropy ve střelbě IPSC v disciplíně “krátké velkorážné zbraně”. Na největší událost roku pro příznivce tohoto střeleckého sportu se sjelo přes 1500 střelců z celé Evropy, nechyběli však ani zástupci velmocí IPSC z USA, Argentiny, Brazílie, Filipín, Kanady a Jižní Afriky.

Česká výprava se prezentovala rekordní účastí, takřka 50 střelců napříč všemi věkovými kategoriemi. Nejmladšímu účastníkovi výpravy bylo 15 let, nejstaršímu 68 let. Evropský šampionát se uskutečnil na nově zrekonstruované střelnici nedaleko města Korinthos v areálu výcvikového centra řecké armády a policie. Celá akce byla velmi dobře připravena, a to jak po organizační, tak i po technické stránce.

I když některá družstva přijížděla na Mistrovství Evropy v roli předpokládaných favoritů, celkové výkony našich reprezentantů předčily všechna očekávání. Celý šampionát skončil pro českou výpravu obrovským úspěchem.Čeští reprezentanti vybojovali jak v soutěžích týmů, tak v soutěžích jednotlivců přes 40 medailí!!!

V divizi STANDARD kategorie JUNIOR získal Marek Černý první místo a titul Mistra Evropy, zároveň vybojoval stříbrnou příčku v hodnocení OVERALL.

V celkovém hodnocení zemí v počtu získaných medailí česká reprezentace skončila těsně za Itálií a stala se druhou nejúspěšnější zemí tohoto šampionátu. Následující rok se ponese v duchu příprav a kvalifikací českých střelců na světový šampionát pořádaný v roce 2025 v Jižní Africe.

Zdroj: Tisková zpráva ipsc.cz

Přejít nahoru
Přejít na začátek