Druhý cyklus mobilit našich studentů IT v Lotyšsku je za námi!

Březen obvykle patří přípravám na zahájení maturit. V letošním roce se ale přidala ještě jedna akce: poslali jsme 8 studentů oboru informační technologie na stáže Erasmus+ do lotyšské Rigy. Studenti dva týdny pracovali ve firmě Marketing Angels, která spravuje digitální reklamy a profily na sociálních sítích pro desítky externích klientů z Lotyšska a dalších států Pobaltí. Každý z našich studentů pracoval na různých zakázkách pro tyto klienty, částečně samostatně, jindy v týmech s ostatními, ale vždy pod vedením mentora z Marketing Angels. Účastníci měli možnost naučit se ovládat Business Manager na sociální síti Facebook, naplánovat reklamní kampaně a spendy, pracovat s Google Ads a sledovat metriky, na jejichž základě se připravovaly reporty pro klienty. Na závěr intenzivních dvou pracovních týdnů museli studenti projít ověřením jejich dovedností.

Vše se zdárně povedlo a skupina se v pořádku vrátila zpátky do České republiky. V Lotyšsku se ve volném čase stihli podívat nejen po krásách Rigy a Jurmaly, ale i přes chladné březnové počasí přijali výzvu Lotyšů a skočili se vykoupat do Baltu!

V létě vyšleme do Lotyšska na dlouhodobé mobility 2 studenty či absolventy oboru informační technologie na stáže Erasmus Pro v délce 3 měsíců. Více informací studenti najdou v bakalářích, případně je možné informovat se na sekretariátu ředitele.  

Poslední skupina se na krátkodobé stáže do Lotyšska vydá letos na podzim. Zájemci o účast se mohou od 1. června hlásit v sekretariátu ředitele školy. Podmínky výběrového řízení jsou k nahlédnutí na sekretariátu ředitele nebo na nástěnkách v centrech Resslova i Stříbrníky, informace budou v průběhu května letošního roku rozeslány také emailem.

Celý projekt 2022-1-CZ01-KA122-VET-000072208 je financován z prostředků Evropské unie. Děkujeme.

Přejít nahoru
Přejít na začátek