Vícedenní exkurze tříd A3, A4 do jižních Čech

Mezi 22. a 24. říjnem 2019 proběhl vícedenní výlet tříd A4 a A3. Na akci přispěl Ústecký kraj z projektu I-KAP, společnost o. p. s. Technik budoucnosti a také člen školské rady pan Ing. Michal Arnold.

Výlet začal v úterý ráno. První zastávkou byl Písek s historickou Křižíkovou vodní elektrárnou na řece Otavě. Odpoledne byla na programu návštěva informačního centra Jaderné elektrárny Temelín. Žáci si vyslechli povídání, shlédli 2D i 3D filmy a vyzkoušeli kvízy a řízení reaktoru. Ubytování bylo zajištěno na Hluboké ve Sportcentru Dvořák ve vytápěných chatkách i s jídlem, a tudíž byli všichni spokojeni.

Ve středu bylo třeba trochu improvizovat. Dopoledne navštívila výprava atraktivní zoologickou zahradu a lovecký zámeček Ohrada, odpoledne zámek Hlubokou s privátní prohlídkou. Pak už se jelo do Českého Krumlova.

Čtvrtek byl dnem návratu. Výprava zajela k Sudoměři prohlédnout si bojiště bitvy v roce 1420 a pomník bratra Žižky, který zde zvítězil nad pětinásobnou přesilou. Druhá zastávka v Písku byla kvůli obědu. Program byl završen exkurzí do elektrárny a hráze Orlík. Toto vodní dílo na vltavské kaskádě nás ohromilo svou mohutností. Ani v chodbách hráze nikdo nezabloudil a v dobrém čase jsme dorazili domů.

Ing. Pavel Kobrle

\"\"
Přejít nahoru
Přejít na začátek