Poslední závod modelů aut z projektu H2AC4schools

V sobotu 21. 5. 2022 se žáci naší školy Denis Milko a Matěj Poláček s učitelem praxe p. Baranem, zúčastnili 4. závěrečného závodu modelů aut poháněných elektrickými a vodíkovými akumulátory v rámci Německo-českého projektu H2AC4School. Ten se tentokrát konal v německém městě Chemnitz.

Zúčastnilo se týmy ze 13 škol Německa a Česka.

\"\"
\"\"
\"\"

Před vlastním závodem byla provedena přísná technická prohlídka autíček z důvodu dodržování technických omezení. Závod byl odstartován v 11:30 h. a ukončen v 17:30 hodin. V podstatě v závodě nešlo až tak o rychlost autíček, ale o počet ujetých kol, závislých na výdrži akumulátorů, které se během závodu nesměly dobíjet. Proto týmy musely taktizovat způsobem jízdy, krátkými přestávkami v depu, aby tak udrželi akumulátory co nejdéle funkční. V závěru závodu už bylo na závodní dráze pouze 6 autíček. Po ukončení závodu bylo vyhlášení vítězů a též byly vyhodnoceny nejlepší autíčka z hlediska designu, ale i vnitřního technického zpracování.

Náš tým v tomto závodě sice kvůli předčasnému vypovězení funkce akumulátorů nedosáhl na přední příčky, výsledek však tým přijal sportovně a užil si pěknou závodní, ale hlavně přátelskou atmosféru mezi německými a českými studenty středních škol.

Miroslav Baran

Přejít nahoru
Přejít na začátek