HYBRIDNÍ UČEBNA VE ŠKOLE

Hybridní učebnou pro výuku se můžeme, jako první škola v Ústeckém kraji, pochlubit od začátku května.

Situace, kdy není možné, aby byli všichni žáci ve třídě, se vyskytují čím dál tím častěji. Odpovědí na ně je hybridní výuka, při které může učitel pracovat jak s žáky v lavicích, tak s těmi, kteří do školy přijít nemohli. Celý systém lze využít i v případě, kdy učitel je mimo školu a žáci jsou ve škole.

Na technickém vybavení učebny se finančně podílel Ústecký kraj, další úpravy se podařily díky finanční dotaci od partnerské firmy CWS s.r.o. Oběma patří velké poděkování. Součástí vybavení jsou dvě velké obrazovky umožňující žákům vidět se navzájem a sledovat výukový program, kamery a další hardwarové vybavení.

Slavnostně otevřít učebnu a podívat se na hybridní výuku přijeli na pozvání ředitele školy hejtman Jan Schiller a také radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková„Na odborných středních školách, jako je tato, nové a moderní výukové prvky podporujeme. Vaše škola patří mezi tu vůbec první v našem regionu, která disponuje těmito chytrými technologiemi. Doufám, že zde budete spokojeni a na vlastní kůži poznáte zkvalitnění hybridní distanční výuky,“ uvedl před žáky hejtman Jan Schiller.

Na systém „učitel ve škole – žáci doma“ si v době pandemie všichni už zvykli. Na ústecké průmyslovce však zkoušejí průkopnické vybavení. „V republice je pouze několik škol, které mají vybavení pro hybridní výuku postavené na Microsoft Teams, Tato základní platforma byla doplněna o hardwarové vybavení,“ dodal Petr Rosol ze společnosti Softwareone.

Přejít nahoru
Přejít na začátek