Mistrovství světa středních škol v plavání 2019

Osmičlenná výprava SPŠ Resslova skládající se ze šesti žáků školy – Pavla Ouředníka, Vojtěcha Janečka, Filipa Sonnenberga, Vojtěcha Šedy, Davida Řezáče, Matěje Mrázka, a dvoučlenného doprovodu – Mgr. Václava Šonky a Ondřeje Kubínka, se vrátila z Mistrovsví světa středních škol v plavání 2019 konajícího se v brazilském Rio de Janeiro.

V konkurenci 17 zemí z celého světa si SPŠ Resslova vedla velmi dobře. V celkovém pořadí se umístila na 9. místě. V individuálním hodnocení se může ústecká průmyslová škola pochlubit dvěma tituly středoškolských mistrů světa v plavání pro rok 2019. A to díky Vojtovi Janečkovi, který si pro titul doplaval na trati 50 metrů prsa, a Pavlu Ouředníkovi, který stejnou distanci plaval volným způsobem. Na dvojnásobné, stometrové trati volným způsobem obsadil Pavel Ouředník v novém osobním rekordu druhé místo. Polohová štafeta ve složení Vojtěch Šeda, Vojtěch Janeček, Filip Sonnenberg a Pavel Ouředník obsadila krásné, ale bohužel nepopulární, 4. místo.

Všichni žáci jsou odchovanci a reprezentanti Ústecké akademie plaveckých sportů, jejímž trenérům patří veliké uznání a poděkování za to, jak kluci na mistrovství středních škol plavali. Velké poděkování také patří Ústeckému kraji, který celou akci zafinancoval, vedení SPŠ Resslova za organizaci a vyslání výpravy do brazilského Ria za účelem úspěšného reprezentování České republiky, Ústeckého kraje, SPŠ Resslova v Ústí nad Labem ale i ústeckého plavání.

Výsledkové listiny: 1234.

Mgr. Václav Šonka

\"\"
Přejít nahoru
Přejít na začátek