Projekt Erasmus+ „Za praxemi do Evropy“ umožnil poprvé realizovat 3měsíční stáže v zahraničí

Teprve před pár dny se dva naši studenti Janata a Kroupa vydali do lotyšské Rigy na dlouhodobé stáže Erasmus Pro. Oproti původnímu plánu jsme se nakonec rozhodli vyslat do zahraničí studenty na konci 2. ročníku, abychom jim umožnili poznat praxi v oboru ještě během studia.

Chlapci pracují ve firmě SERPA Media, kde se zabývají digitálním marketingem, sbíráním leadů a prací v oblasti digitální komerce pro klienty z oblasti celosvětového herního průmyslu. Jejich stáž potrvá až do konce srpna tohoto roku, takže jim umožní opravdu se hluboce ponořit do vod digitální reklamy a získat tím zkušenosti, které tyto dva studenty posunou na novou úroveň odbornosti.

Pracovní program studentů bude probíhat od pondělí do pátku podobně, jako tomu bylo v případě krátkodobých stáží Erasmus+. Tyto mobility ale už připomínají spíš klasické zaměstnání. Cílem je i to, aby se studenti osamostatnili a poznali skutečné pracovní prostředí v odlišném státu EU. Z prostředků grantu mají oba studenti hrazené všechny náklady související s jejich mobilitami – ubytování, dopravu, stravování nebo náklady na dojíždění v Rize z místa bydliště do práce.

Přejeme do Lotyšska hodně štěstí!

Celý projekt 2022-1-CZ01-KA122-VET-000072208 je financován z prostředků Evropské unie. Děkujeme.

Přejít nahoru
Přejít na začátek