Poslední cyklus stáží Erasmus+ se nesl ve znamení SEO optimalizace

V uplynulém týdnu skončil poslední cyklus krátkodobých mobilit Erasmus+ pro 8 našich studentů oboru informační technologie. Všichni se již vrátili do Česka, a tak nezbývá, než se za celým projektem už jen ohlédnout, protože těmito mobilitami skončila také= praktická realizace mobilit „Za praxemi do Evropy“.

Krátkodobé stáže se v posledním cyklu zaměřily na práci v oblasti SEO optimalizace webů pro klienty hostitelských firem SEOBROTHERS a SERPA Media z lotyšské Rigy. Pro naše studenty šlo o novinku, protože všichni jsou zvyklí programovat, ale SEO znali z výuky pouze okrajově. Po dobu 2 týdnů proto krok za krokem poznávali tuto problematiku prostřednictvím jednotlivých úkolů na klientských zakázkách. Museli se přitom chovat jako zaměstnanci firem – svoji práci ve stanovených termínech museli odevzdat mentorům, kteří s nimi prošli případné chyby a celý výsledek práce.

Stejně jako předchozí aktivity, i tyto stáže skončily úspěšně a nám se tak podařilo v projektu Erasmus+ poskytnout během téměř roku a půl celkem 24 stáží pro naše studenty v délce 2 týdnů, 2 stáže Erasmus Pro v délce 3 měsíců a 4 stáže v podobě stínování pro naše učitele. Program Erasmus+ zanechal v naší škole výraznou stopu a doufáme, že se k němu budeme moct někdy v budoucnu vrátit. Děkujeme tímto všem za účast!

Celý projekt 2022-1-CZ01-KA122-VET-000072208 je financován z prostředků Evropské unie. Děkujeme.

Přejít nahoru
Přejít na začátek