VELKÝ ÚSPĚCH ŽÁKA ŠKOLY na celostátní úrovni

Tři dny, návštěva čtyř bezemisních zdrojů elektrické energie a téměř 500 kilometrů na cestách. To je ve zkratce hlavní obsah pilotní Green Energy Tour, kterou skupina ČEZ připravila pro vybrané žáky partnerských škol z celé České republiky ve dnech 3. – 5. listopadu 2021. Naši školu reprezentovali žáci Martin Vysypal a Martin Kříž ze třídy A4. V nabitém programu nechyběla návštěva energetického dispečinku v Praze, exkurze do malé vodní elektrárny Hučák v Hradci Králové a větrné elektrárny Věžnice. Zlatým bodem programu byly pochopitelně Dukovany. Žáci besedovali s operátorem jaderné elektrárny a navštívili strojovnu jednoho z bloků.

V závěrečné soutěži o krále Green Energy Tour dosáhl vynikajícího úspěchu Martin Vysypal, který obsadil druhé místo, a navíc ještě zvítězil v soutěžní hře Enermix na řízení elektráren. Gratulujeme!

Účastníci akce byli nadšeni a podle jejich vlastních slov – dalo jim to hodně. Velký dík patří pracovníkům ČEZu v čele s Martinem Klaciánem, kteří zajistili zajímavý program a celou dobu se o žáky vzorně starali.
Poděkování Martinovi  za reprezentaci kraje a školy.

\"\"
Přejít nahoru
Přejít na začátek