První stáže Erasmus+ v Lotyšsku v projektu Za praxemi do Evropy

Celkem 8 našich studentů oboru informační technologie odjelo 1. října na dvoutýdenní odbornou stáž Erasmus+ do lotyšského hlavního města Riga. Studenti „ajťáci“ se tam ve firmě Marketing Angels zabývali prací pro firemní klienty na zakázkách z oblasti online reklamy, zejména na sociálních sítích a pomocí Google Ads. Šlo bezpochyby o vystoupení z komfortní zóny, protože všech 7 chlapců a 1 dívka jsou zvyklí na programování, ale marketing pro ně byl novinkou. V prostředí digitální firmy Marketing Angels pracovali dva týdny, od pondělí do pátku, vždy šest hodin denně (8 – 15 hodin s hodinovou pauzou na oběd).

Ve volném čase a o víkendu měla skupinka možnost poznat Rigu a okolí, podívali se k Baltskému moři a do starodávné Siguldy a Krimuldy. Z lotyšska si odvezli také několik gastronomických zážitků, protože v místních restauracích LIDO ochutnali tradiční lotyšskou kuchyni.

Stáže proběhly ke všeobecné spokojenosti a všech osm účastníků si o víkendu odvezlo domů nové pracovní zkušenosti a čekají na předání certifikátů Europass Mobility, kterými se budou moci prokázat třeba při hledání pracovního uplatnění.

Druhá skupina se do Lotyšska vydá opět na jaře 2023. Zájemci o účast se mohou od listopadu 2022 opět hlásit v sekretariátu ředitele školy. Podmínky výběrového řízení jsou k nahlédnutí na sekretariátu ředitele nebo na nástěnkách v centrech Resslova i Stříbrníky, informace budou v průběhu listopadu rozeslány také emailem.

Celý projekt 2022-1-CZ01-KA122-VET-000072208 je financován z prostředků Evropské unie. Děkujeme.

Přejít nahoru
Přejít na začátek