ÚK-SPŠ

Exkurze ve Správě železnic v Bílině

I v tento „nešťastný“ den, pátek 13. 9. 2024, se část třídy S4A a celá třída E4 zúčastnily exkurze pod vedením Ing. Pavla Kobrleho a Ing. Evy Svobodové, kterou pro nás zorganizoval pan Mihalčík ze Správy železnic v Bílině. Navzdory nepříznivým okolnostem, jako bylo půlhodinové zpoždění vlaku či větrné a deštivé počasí, byla exkurze velmi zajímavá a žáci si odnesli mnoho poznatků o správě železnic.

Dozvěděli se například, jak fungují rotační měniče, co obnáší práce na velínu a jak se orientovat ve schématech pro konkrétní úseky železnice. Také navštívili reléovou místnost, zkusili si ručně přemostit výhybku a zjistili všechny potřebné informace o fungování a vlastnostech železničních závor.

Přestože začátek dne nebyl zcela ideální, exkurze probíhala bez větších komplikací. Žáci si odnesli nejen nové informace a poznatky o správě železnic, ale také malý dárek v podobě zkoušečky, který jim jistě bude užitečný.

Logo ústeckého kraje

Naše Střední průmyslová škola se nachází v Ústí nad Labem a je státní školou, která studentům nabízí vynikající vzdělání. Nabízíme řadu technických a průmyslových oborů, jako je elektrotechnika, informační technologie, strojírenství a logistika, které jsou přizpůsobeny měnícím se trhům práce a novým technologiím.

Kontaktní údaje

Adresa

Zřizovatel školy

Copyright © 2024 Střední průmyslová škola SPSUL | Všechna práva vyhrazena
Přejít nahoru