ÚK-SPŠ

Informační technologie

Informační technologie − zaměření na počítačové sítě a programování 18−20−M/01

(čtyřletý studijní obor s maturitou)

Učební plán oboru

STRUČNÝ POPIS OBORU

Při studiu toho oboru se žáci budou seznamovat s architekturou osobních počítačů aprogramovým vybavením pro sítové, kancelářské a multimediální aplikace. Mezi nosné předměty patří především předmět Počítačové sítě. V rámci tohoto předmětu je využito e-learningového systému NetAcad na podporu studia sítových technologií. Výsledkem studia je také možnost získání certifikátu programu Cisco Exploration. Studenti se naučí konfigurovat PC,navrhovat a instalovat počítačové sítě, včetně konfigurace aktivních prvku sítě(router, switch pomocí operačního systému IOSu).

Dalším nosným předmětem je Programování, kde se pri studiu se žáci zaměřují na programování počítačů s architekturou typu PC. Základ tvoří jazyk Ca z nej vycházející C++, PHP, Java. Vytvářené aplikace pro počítače architektury PC lze rozdělit na konzolové, grafickéa určené pro web (tvorba dynamických www stránek s využitím PHP a Javy). Programuje se na platformách Windows a Linux a vytvářenými aplikacemi jsou databáze (PHP+MySQL), systémové programy, grafické programy (využití OpenGl), počítačové hry, edukační programy apod.

Předmět Operační systémy pak seznamuje žáky se základní funkcí OS Windows(server), Linux a Novell Netvare. Žáci jsou vedeni k pochopení činnosti OS, naučí se instalovat aspravovat tyto OS a to zejména z hlediska sítových služeb.

V předmětu Praxe žáci získávají znalosti a dovednosti z oblasti strukturované kabeláže (podílejí se na servisu školní počítačové sítě, řeší design počítačových sítí) a vektorové irastrové grafiky, kde se zaměřujína grafiku pro web (editor Gimp) a technické kreslení s 3D modelováním.

PROFIL UPLATNĚNÍ ABSOLVENTA

Absolventi studijního oboru získají teoretické a praktické znalosti z oblasti elektrotechniky a IT technologií.Získané znalosti z oblasti programování mohou uplatnit především jako programátoři webu, databázových aplikací a znalosti sítových technologií uplatní jako správci počítačových sítí.

Žáci během studia mohou získat certifikáty Cisco Exploration společnosti CISCO. V komerčním světě velmi uznávané certifikáty jim pomohou řri budoucím hledání zaměstnání. Většina studentů tohoto oboru úspěšně pokračuje ve studiu na vysoké škole technického směru.

Logo ústeckého kraje

Naše Střední průmyslová škola se nachází v Ústí nad Labem a je státní školou, která studentům nabízí vynikající vzdělání. Nabízíme řadu technických a průmyslových oborů, jako je elektrotechnika, informační technologie, strojírenství a logistika, které jsou přizpůsobeny měnícím se trhům práce a novým technologiím.

Užitečné odkazy

Kontaktní údaje

Adresa

Zřizovatel školy

Copyright © 2024 Střední průmyslová škola SPSUL | Všechna práva vyhrazena
Přejít nahoru